Back

ⓘ Робак Олександр Ремович




Робак Олександр Ремович
                                     

ⓘ Робак Олександр Ремович

Олександр Робак народився 28 грудня 1973 року в Златоусті в родині Рема Олександровича Робака, інженера-металурга, який "все своє життя варив сталь на комбінаті", і Раїси Лукинівни - викладача технікуму з підготовки сталеварів. Дід з бабусею родом з Верхньої Пишми. Старша сестра Світлана - випускниця МІСІС. З дитинства головними захопленнями Олександра були гітара та театральна студія при Будинку піонерів.

В 16 років поїхав у Москву з метою вступити в театральне училище, але ніде не пройшов за конкурсом. Дізнавшись про прийом в Ярославський театральний інститут, виїхав в Ярославль і вступив на курс режисера і художнього керівника Театру імені Волкова Володимира Воронцова. По закінченні інституту в 1994 році повернувся до Москви і був прийнятий Андрієм Гончаровим в трупу Московського академічного театру ім. Вл. Маяковського, яку покинув через сім років після смерті режисера.

У кіно знімається з 1998 року. Дебютував у картині "День повного місяця" Карена Шахназарова. Наступною роботою став епізод у "Брата 2" Олексія Балабанова. Зіграв головні ролі у фільмах "Снігова людина" реж. Костянтин Чармадов, "Будинок на Озерній" реж. Серік Апрімов, "Переможець" реж. Альгіс Арлаускас, "Грецький горішок" реж. Стас Іванов, "В Кейптаунському порту" реж. Олександр Велединський. Також виконав головну роль у сатиричному серіалі "Домашній арешт" Семена Слєпакова - на думку режисера Микити Михалкова, кращого кінотвору 2018 року.

У 2000 році спільно з Максимом Лагашкіним створив кінокомпанію "Сінемафор" і став продюсувати фільми і телесеріали, в яких брав участь як актора. Серед його робіт - "Порода" 2002, "Російське" 2004, "Хіромант" 2005, "Зухвалі дні" 2007, "Котовський" 2010, "Золото Глорії" 2012, "Грецький горішок" 2018. У 2007 році в якості режисера зняв фільм "Кімната втрачених іграшок".

Лауреат народної премії "Світле минуле" Фонду Олега Мітяєва.

                                     

1. Особисте життя

Був одружений з однокурсницею по Ярославському інституту, від неї має сина Арсенія нар. 1994 - актора, випускника Школи-студії МХАТ.

Середній син - Платон нар. 2004, знімався в "Єралаші", брав участь у передачі "МастерШеф" на СТС. Молодший син - Степан нар. 2014.

У даний момент одружений з Ольгою Робак, що має медичну освіту.

                                     

2. Театральні роботи

  • 1997 - Олександр Володін "Ящірка" реж. Лазарєв - "Володін"
  • 1997 - Том Стоппард пер. Йосип Бродський "Розенкранц і Гільденстерн мертві" реж. Арє - "Слуга"
  • 1998 - Дейл Вассерман, Джон Деріон "Людина з Ламанчі" реж. Сокіл - "Ватажок"
  • 1997 - Вільям Шекспір "Як вам це сподобається" реж. А. Гончаров - "Олівер"
  • 1997 - "Пригоди Буратіно" реж. Іоффе - "Карабас"
  • 1997 - "Іван-царевич" - "Іван"
                                     

3. Фільмографія

Продюсер

  • 2004 - Російське
  • 2004 - Порода
  • 2008 - Танець горностая
  • 2001 - Общага
  • 2006 - Ненаситні
  • 2007 - Річка-море
  • 2005 - Хіромант
  • 2008 - Чужий у будинку
  • 2007 - Зухвалі дні
  • 2006 - Кімната втрачених іграшок
  • 2004 - Медовий місяць
  • 2008 - Управа
  • 2010 - Котовський
                                     

4. Посилання

  • Звёзды. Александр Робак. russia.tv. Процитовано 2018-09-13.
  • Александр Робак. Нет, я не Байрон. 7days.ru. 21 сентября 2016. Процитовано 2018-09-13.
  • Aleksandr Robak на сайті IMDb англ.
                                     
  • Ренат Давлетьяровd, Олександр Стриженовd і Олександр Олейниковd У головних ролях Робак Олександр Ремович Краско Андрій Іванович, Христина Орбакайте

Users also searched:

...